Vedlikehold og bruk

Vedlikehold

Syklonmodellen har vaskbart filter

Modeller med syklon og filter!

En sentralstøvsuger er avhengig av et filter for å beskytte motoren. I tillegg er filteret med å gjøre utblåsningsluften såpass ren at ikke veggen på utsiden blir skitten. Skitne filter reduserer maskinens effekt, derfor er rene filter viktig.

På vår minste modell følger det med et filter som skiftes sammen med hver tredje pose. På andre modeller har vi et patentert vaskbart filter. Filterposen trekkes av og vaskes for hånd eller i maskin på 30 gr. Ytterfilteret skal vaskes en gang i året. Innerfilteret trenger vask ca. hvert andre / tredje år.

TIPS! For å ta av filteret på en renslig måte anbefaler vi å trekke over en bærepose. Ta tak i hempen til filteret gjennom plastposen og trekk av begge deler. Husk å aldri bruke sentralstøvsugeren uten filter. Rene filter gir topp sugeeffekt år etter år uansett merke sentralstøvsuger.

Beam, Norsug, Flexit m.fl. har mange modeller med et “selvrensende filter” med et lodd i bunnen. Dette filteret kan også bankes / ristes. Tre over en pose og rist godt i filteret. Snorre, Allaway, Puzer m.fl. har papirfilter som bør byttes ved jevne mellomrom. Vi har nye filter i nettbutikken.

 

Central Vacuum With Bag

Modeller med poser!

Engangsposer gir renslig tømming og lite vedlikehold. Men, det er viktig å huske å bytte pose før den blir helt full. Vi anbefaler posebytte når posen nærmer seg 3/4 full, eller årlig posebytte.

Bytt pose når den nærmer seg 3/4 full. Bruk aldri en sentralstøvsuger uten pose når den er beregnet for det.

Beam, Foma, Snorre, Flexit m.fl. har også modeller med engangsposer. Vi har poser i nettbutikken som passer til de fleste modeller. 

 

Tomming Cyclovac Sssb

Tømming!

Tømming! Engangsposen er enkel å tømme. Modellene med syklon og filter samler støvet i en beholder. 

TIPS! Vi anbefaler å tre over en bærepose og tømme innholdet over i denne. For å unngå å virvle opp støv kan dette gjøres utendørs. 

Beholderene bør tømmes før innholdet når opp til filteret.