Generell informasjon om sentralstøvsugere

Et sentralstøvsugeranlegg består i hovedsak av 3 deler: Sugesentralen, røropplegget og sugeslangen.

Sugesentralen er selve hjertet i anlegget. I sugesentralen samles støvet i en stor beholder, og finstøvet føres i et rør ut av huset gjennom en ventil. Det er en av de store helsefordelene med sentralstøvsuger.

Røropplegget fordeler sugepunktene rundt i huset slik at når du skal bruke sentral-støvsugeren plugger du bare sugeslangen inn i en sugekontakt, og anlegget er klart til bruk. Det brukes plastrør som limes sammen med forskjellige rørdeler. I en ny bolig monteres rørene skjult i vegger, tak eller gulv. I en eksisterende bolig skjules rørene ofte gjennom trappeoppganger, garderobeskap, kott og sjakter.

Når du skal støvsuge bruker du en sugeslange. Slangen finnes i forskjellige lengder, men ca 9m er en svært vanlig lengde. Slangen kan fås med en praktisk bryter på selve slangehåndtaket til å skru av og på støvsugeren. På toppmodellene våre finnes det også bryter for regulering av motoreffekten.

Et sentralstøvsugeranlegg kan gjøres enda mer effektivt med et skjult slangesystem. Slangen trekkes da ut av veggen og er klar til bruk. Etterpå suges slangen inn i veggen igjen. Rett og slett “Enkelt og Rent” som er vårt motto.

Smart tilbehør som WallyFlex, feieluke, garasjesett, mopp, teppebankere m.m. gjør renholdet i boligen mer effektivt og tidsbesparende.

Helsefordelene med sentralstøvsuger er mange. Når du støvsuger med en vanlig støvsuger virvles støvet opp av luftstrømmen fra støvsugeren, og finstøvet blåses rett ut i rommet igjen. Med en sentralstøvsuger blåses finstøvet ut av huset.

Vedlikehold av sentralstøvsugeren er viktig for at den skal fungere best mulig. Cyclo Vac har flere modeller hvor en kan velge mellom hybridutgave med engangspose eller syklonmodeller med et patentert vaskbart filter. Vi har også støvposer og filter til Snorre, Puzer, Beam, Flexit, Allaway, Foma, Villavent sentralstøvsugere m.fl.

Selve monteringen av sentralstøvsuger-anlegget er en fin “gjør det selv” jobb. Vi har lang erfaring med montering. Tipsene for montering finner du hos oss!

Sugesentralen

Hjertet i anlegget er motorenheten. Kraftig sugeeffekt gjør vedlikeholdet enklere.

Rørpakken

Fra motorenheten legger du rør frem til sugepunktene, Retraflex punktene, feielukene eller WallyFlexen.

Sugeslangen

Sugeslangen plugges inn i veggkontakten, eller trekkes ut om du har Retraflex system. Klar til bruk!

Vedlikehold

En sentralstøvsuger trenger ikke mye vedlikehold, men pose / filter bør sjekkes / tømmes / rengjøres ca. 1-2 ganger i året.

Helsefordeler

Ingen andre støvsugere gir så store helsefordeler som en sentralstøvsuger. Det skadelige finstøvet blåses ut av boligen.

Montering

Er du klar for å montere? Vi hjelper deg gjerne med råd og tips, og har også kontakter rundt om i landet som kan montere.